Biefstuk op bedje van gebakken rucola |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen: per persoon 235 Kcal
1 teentje knoflook
2 takjes basilicum
2 eetlepels (olijf)olie
2 biefstukken (a ca. 125 g)
2 pakjes rucola (a 30 g)
1 eetlepel rode wijn
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1/2 eetlepel grof zeezout
(versgemalen) peper |
|
bereiding: |
|
|
Knoflook pellen en fijn snipperen. Basilicum fijn knippen.
In (grill) pan 1 eetlepel olie verhitten.
Biefstukken in ca. 4 minuten van binnen rosé en van buiten bruin bakken, halverwege keren.
Uit pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
Rest van olie toevoegen. Knoflook ca. 30 seconden bakken.
Rucola en basilicum erdoor scheppen en in ca. 30 seconden al omscheppend verwarmen.
Wijn en balsamicoazijn erdoor scheppen en direct over twee (voorverwarmde) borden verdelen.
Vlees erop leggen. Bestrooien met grof zeezout en peper.
Serveren met pain de campagne en tomatensalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|