|
|
|
Jambalaya met ham en garnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen: 355 cal p.p
1-2 eetl olie
2 stengels bleekselderie in kleine blokjes
2 uien fijngesnipperd
1 kleine groene paprika in blokjes
3 teentjes knoflook, uitgeperst
350 gr rijst
500 gr gepelde Noorse garnalen
100 gr rauwe ham in blokjes
2 blaadjes laurier
Zout en peper
4 scheutjes tabasco |
|
bereiding: |
|
|
In olie, selderij, paprika en knoflook ca 5 min bakken. Rijst erdoor roeren en 10 min. Zachtjes meebakken. 1 dl water toevoegen en aan de kook brengen. Garnalen, ham, laurier, zout, peper en tabasco erdoor roeren. Nog 4 dl water toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Afgedekt op laag vuur ca 20 min koken. Direct serveren |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|