laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Entrecotes met kruidenjus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen: per persoon 215 Kcal

1 teentje knoflook
2 entrecotes
peper, zout
1 plakje rauwe ham
25 gram (1½ eetlepel vloeibare) margarine
2 laurierbladen
½ theelepel tijm
1 dl bouillon
1 partje citroen
4 takjes peterselie
  bereiding:
    Verwijder het vliesje van de knoflook en halveer het teentje. Wrijf het vlees in met de knoflook, peper en zout. Snijd de ham in reepjes. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook, de ham en de laurier 3 minuten zacht. Schep dit uit de pan. Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los. Voeg de rauwe ham, laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken. Knip de peterselie klein en roer dit door de jus. Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.



Lekker met snijbonen en aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats