laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroerbakte andijvie met sesam en gember
  ingrediënten:
    Voor 2 personen: per persoon 135 Kcal

1 eetlepel sesamzaad
stukje gemberwortel (± 2 cm)
1 teentje knoflook
800 gram andijvie
2 bosuitjes
1 eetlepel (sesam)olie
zout
1 eetlepel sojasaus of ketjap
  bereiding:
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Schil het stukje gember en rasp het. Snijd de knoflook in smalle reepjes. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook. Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar. Maak de groente op smaak met wat zout en de sojasaus en strooi het sesamzaad er over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats