laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensvlees in appelsaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen: per persoon 270 Kcal

200 gram hamlap of magere varkenslapjes
peper, zout
15 gram (1 eetlepel vloeibare) margarine
100 gram prei
1 appel
1 glas droge cider of witte wijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel maïzena
  bereiding:
    Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in de hete margarine bruin. Neem het vlees uit de pan. Snijd de prei in ringen en was ze goed. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Bak de prei zacht in de achtergebleven margarine. Smoor de blokjes appel even mee. Voeg de cider toe met de mosterd en breng dit aan de kook. Leg het vlees in de saus en stoof het in 25 minuten gaar. Bind de saus met de aangemengde maïzena.




Lekker met broccoli en aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats