laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Runderstoofschotel met sinaasappel
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1,2 kg runderstoofvlees (schenkel of schouderstuk)
2 wortelen
1 selderij
6 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 sinaasappelen
1 kruidentuil (tijm, laurier)
2,5 dl droge witte wijn
1 eetlepel olijfolie
1 kg kleine vastkokende aardappelen
peterselie
zout
peper
  bereiding:
    Verwijder de vetranden van het vlees en snij het in stukken. Maak de wortelen en de selderij schoon en snij ze in schijfjes. Pel de sjalotten en het knoflook. Schil één sinaasappel met een dunschiller (alleen het oranje deel) en rasp de schil.
Verhit de olijfolie in een kookpan en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin. Haal uit de pan en laat uitdruipen op keukenpapier. Giet de olie weg. Doe het vlees terug in de pan en voeg er de schijfjes wortel en selderij bij, samen met de sjalotten en de teentjes knoflook. Meng alles goed door elkaar en doe er de geraspte sinaasappelschil en het kruidentuiltje bij.
Breng op smaak met peper en zout. Giet er de witte wijn en een glas water bij. Leg het deksel op de pan en laat in ongeveer 50 minuten garen op een zacht vuur.
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de vleespartjes tussen de bittere vliezen uit. Vang het sap op en doe het bij de sinaasappelpartjes.
Giet de aardappelen af. Voeg de aardappelen en de sinaasappelpartjes bij het vlees. Roer om en laat enkele minuten rusten, zodat alles goed op temperatuur komt.
Doe het gerecht in een warme serveerschotel en versier net voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats