laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rundvlees en groenten met een toets van anijs
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 kleine rode paprika
1 venkelknol
1 kleine raap
2 witte uien
1 tak selderij
1 courgette
1 wortel
250 gram biefstuk
1 eetlepel olijfolie
1 mespunt piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
1 mespunt kaneelpoeder
1 koffielepel anijszaad
zout
peper uit de molen
  bereiding:
    Maak de paprika, de venkel, het raapje, de uien en de selderij schoon en snij alles in fijne reepjes. Haal de uiteinden van de courgette en de wortel en snij ze met een dunschiller in lange slierten. Verwijder de vetranden van de biefstuk. Snij het vlees eerst in plakjes en dan elk plakje in repen.
Laat een wok of een pan met antiaanbaklaag goed heet worden op een hoog vuur en bak de reepjes biefstuk enkele minuten kort aan. Strooi er wat zout over en hou het vlees warm op een bord.
Doe de olijfolie in de warme wok en doe alle groenten erin. Bak gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren. Doe er wat zout bij en peper uit de molen.
Kruid met het piment en het kaneelpoeder en meng goed. Voeg de anijszaadjes toe en meng. Plaats het deksel op de wok, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten pruttelen.
Doe de vleesreepjes en het vleesnat bij de groenten, meng alles door elkaar en laat nog een minuut bakken. Dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats