Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
2 moten zalm van ca. 150 gram
1/2 citroen (uitgeperst)
peper (versgemalen)
zout
2 wortels
1 courgette
voor de dressing:
2 gedroogde tomaten in smalle reepjes
en 1 eetlepel van de olie
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
enkele blaadjes basilicum |
|
bereiding: |
|
|
Besprenkel de moten zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout.
Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal.
Leg de moten zalm erop. Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt. De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is.
Meng de ingrediƫnten voor de tomaten-balsamicodressing
Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle. Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes.
Serveer er pasta bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|