Gebakken witlof met geitenkaas en druiven |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
3 dikke struiken witlof
3 eetlepels olijfolie met basilicum
2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
100 g pitloze rode druiven
1 takje basilicum |
|
bereiding: |
|
|
Ovengrill voorverwarmen.
Witlof in lengte halveren en harde kern wegsnijden. In koekenpan olie verhitten en witlof op snijvlak erin leggen. Witlof in 4-5 min. bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en witlof in nog 4-5 min. gaarbakken.
Plakken geitenkaas op met bakpapier beklede grillplaat 10 cm onder hete grill schuiven en in 4-5 min. licht laten kleuren.
Parten witlof uit pan nemen en met snijvlak naar boven op twee warme borden leggen. Zout en peper erover strooien. In bakvet van witlof druiven 1-2 min. bakken. Blaadjes basilicum in reepjes snijden.
Warme geitenkaas met spatel op witlof leggen en druiven erover verdelen. Basilicum over druiven strooien.
Lekker met aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|