laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Knolselderij—crèmesoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:per persoon 200 Kcal

1 knolselderij (kleine)
3 eetlepels citroensap
2 sjalotjes
25 g roomboter
1 kruidenbouillontablet
1 takje tijm
1 eetlepel cognac of vieux
1 bekertje magere room (125 ml)
zout
peper (versgemalen)
  bereiding:
    Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap.
Sjalotjes pellen en snipperen.
In grote pan boter smelten. Sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Knolselderij uit water halen en ca. 1 minuut al omscheppend meebakken. Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen. Selderij in ca. 20 minuten op laag vuur gaar koken. Tijm uit pan nemen.
Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen.
Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren.


(Soep opnieuw verwarmen.) 1 Eetlepel citroensap, cognac of vieux en 2/3 deel van room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en rest van de room erin scheppen.
Serveren met kaasstengels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats