laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Catalaanse aardappelpuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

6 grote, bloemige aardappelen
0.5 citroen
2 el olijfolie
0.5 el boter
zout en peper
0.5 teentje look
1 el gehakte peterselie
1 laurierblad
2 el kruidenkaas
1 koffietas room + melk
  bereiding:
    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Pers de citroen en rasp de schil in fijne snippers. Kook de aardappelen gaar, voeg bij het water wat peper, zout, het laurierblaadje, het citroensap en de look. Giet de aardappelen af en pureer ze met melk, room en olijfolie. Voeg er op het laatste moment de kruidenkaas en de boter aan toe. Smaak af met peper, zout en de geraspte citroenschil. Roer de peterselie door het gerecht.


Lekker als garnituur bij vis en vlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats