|
|
|
Met zalm gevulde tomaten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen: per persoon 390 Kcal
1 blikje zalm (ca. 200 g), uitgelekt
12 trostomaten
250 g pilavrijst, voorgekookt
1/2 citroen, geraspt en geperst
2 sneetjes bruinbrood, verkruimeld
30 g peterselie, fijngeknipt
2 eetlepels olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Van zalm eventueel graten en botjes verwijderen.
Kapje van tomaten afsnijden en tomaten met lepel uithollen (pulp bewaren).
Tomaten in met bakpapier beklede ovenschaal leggen.
Rijst mengen met zalm, tomatenpulp en citroensap. Op smaak brengen met zout en peper.
Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel.
Broodkruim mengen met peterselie en citroenrasp en over tomaten verdelen.
Tomaten met olie besprenkelen en in midden van oven in 15 min. gaarbakken.
Tip:
Door gebruik te maken van voorgekookte rijst wordt veel tijd bespaard. Gekookte rijst kan ook gemakkelijk in de diepvries worden bewaard. Zo is er altijd een basis voor een snelle maaltijd in huis. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|