|
|
|
Pompoenschotel met geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
4 personen: per persoon 350 Kcal
1 kleine pompoen
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 courgette, in grove stukken
2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 theelepels gemalen komijn
mespunt cayennepeper
2 kaneelstokjes
150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld |
|
bereiding: |
|
|
Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in olie fruiten.
Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen. Geheel goed omscheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
Gerecht in schaal scheppen.
Geitenkaas erover strooien.
Tip:
Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|