laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoenschotel met geitenkaas
  ingrediënten:
    4 personen: per persoon 350 Kcal

1 kleine pompoen
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 courgette, in grove stukken
2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 theelepels gemalen komijn
mespunt cayennepeper
2 kaneelstokjes
150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
  bereiding:
    Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in olie fruiten.
Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen. Geheel goed omscheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
Gerecht in schaal scheppen.
Geitenkaas erover strooien.

Tip:
Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats