|
|
|
Romige wortelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
750 gram winterpeen
Scheutje Maggi Basis voor Franse Uiensoep
1 ui
4 stengels bleekselderij
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Mexicaanse kruiden, zoutloos/natriumarm (zakje)
150 ml droge witte wijn |
|
bereiding: |
|
|
In een soeppan ruim 1 liter water aan de kook brengen.
Intussen wortels schoonmaken en in stukjes snijden.
Maggi Basis voor Franse Uiensoep en wortel aan water toevoegen en ca. 15 minuten laten koken.
Intussen ui pellen en fijnsnipperen.
Bleekselderij en paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
Ui, bleekselderij en paprika toevoegen en ca. 5 minuten mee laten koken.
Af en toe even doorroeren.
Mexicaanse kruiden toevoegen en weer even goed doorroeren.
Wijn toevoegen en geheel met de blender/staafmixer tot gladde soep pureren.
Haal de soeppan van de warmtebron
Het knoflook pellen, uitpersen boven de soeppan en goed doorroeren.
Serveertips voor een pittiger, romiger & vleziger bereiding:
Verdeel de soep over vier, liefst glashelder (dan komt de oranje kleur mooiste uit!), kommen
Maak deze soep wat pittiger door er een versnipperd vers rood pepertje aan toe te voegen; incl. de zaadjes komt de oranje kleur mooiste uit!
Je kunt evt. in elke kom 1 eetlepel zure room scheppen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|