laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ajuinsoep uit les Halles
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

750g ajuinen
18 sneetjes stokbrood(of gewoon brood)
180gr geraspte emmenthal
75gr boter
20gr bloem
1 bouquet garni(ttz tijm, peterselie en laurier)
10 dl witte porto(kun je event! ueel weglaten)
versgemalen peper en zout
  bereiding:
    De ajuinen pellen en heel fijnhakken. Laat de boter smelten. Hierin de ajuinen laten kleuren gedurende 20 minuten op een zacht vuur. Zeker voortdurend roeren want ze mogen niet bruin komen.
De bloem erover strooien. Gedurende een 2-tal minuten mengen totdat de bloem begint te kleuren.
1,2dl koud water bijgieten. Mengen tot wanneer het water kookt. De bouquet garni en eventueel de porto bijdoen. Deksel erop en lichtjes verder laten koken gedurende 20 minuten.
Peper en zout toevoegen op het einde van de kooktijd.
De sneetjes brood onderaan in de soepbol leggen en daar de kaas overstrooien.
De bouquet garni uit de soep halen en de soep over de kaas gieten.
de soepkommen in de oven plaatsen en gratineren gedurende 10 minuten.

Wat de sneetjes brood betreft, kun je ze zelf eerst gratineren en dan in de soepkom leggen met de soep erboven op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats