laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 uiencrèmesoep
  ingrediënten:
    750 g uien,
50 g doorregen spek,
1/4 l heet water,
zout,
witte peper,
30 g boter,
30 g bloem,
1/2 l bouillon,
1/8 l melk,
1/8 l room
1 eierdooier.
verder sneetjes wittebrood,
20 g boter.
  bereiding:
    De uien in ringen snijden; het spek in blokjes. Het spek in een pan uitsmelten, de uieringen toevoegen en deze in deze in drie minuten glazig laten worden. Het hete water bijgieten ; met zuinig zout de spak-uien-soep op smaak brengen.Deksel op de pan en alles samen 20 minuten laten koken. De uiemassa zeven in een pan en warm houden. De boter smelten , de bloem toevoegen en die, onder voortdurend roeren, 2 minuten laten wennen. Onder aanhoudend roeren van de roux met de gezeefde uimassa, de hete bouillon en dearme melk een gladde soep roeren. De soep onder regelmatig roeren nog 5 minuten zachtjes laten koken. De pan van het vuur nemen.
De room en de dooier en iets van de warme soep kloppen in een kom of beker; deze massa onder zorg! vuldig kloppen door de hete soep mengen. Ervoor zorgen dat de soep nu niet meer kookt ; anders bestaat er groot gevaar dat de dooier de soep doet schiften. de soep met veel versgemalen peper en met zout naar smaak kruiden. Het brood zonder korsten in blokjes van een halve centimeter groot snijden ; ze in vijf minuten goedgeel bakken in de 20 gram boter. De soep overdoen in een warme terrine, bestrooien met de dobbelstenen gebakken brood en direct serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats