laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bavarois van witte chocolade en mandarijntjes
  ingrediënten:
    Gesmolten witte chocola,
eieren,
melk,
gelatinesuiker,
gelatineblad,
room en mandarijntjes
  bereiding:
    Breng de melk met gelatinesuiker aan de kook. De eiwitten klop je met gelatinesuiker op. Giet de kokende melk over de eiwitten. Giet alles samen in een grote pot en roer vorzichtig tot het geheel stolt. Neem de pot van het vuur en zet het even in koud water, om zo het kookproces af te breken. Haal de pot weer uit het water en meng de gesmolten witte chocolade en het geweekte gelatineblad door de massa. Wanneer de massa weer begint te stollen, meng je er opgeslagen room door. Verdeel nu alles in potjes en laat afkoelen. Stort de bavarois uit op een koud bord en werk af met kleine mandarijnstukjes…Mmm!


info:
Bavarois bestaat meestal uit stijfgeklopt eiwit, siroop, gelatine en een vloeibaar aroma (chocola, citroen, koffie), of een zachte puree van fruit of noten. Het resultaat hangt af van de verhoudingen en of het eiwit goed stijf is, liefst opgeklopt met een elektrische mixer. Het moet een paar uurtjes afkoelen in een vorm die, alvorens te worden omgekeerd, even in koud water moet gehouden worden. Zo kan je de inhoud makkelijk van de vorm op een schaal storten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats