|
|
|
Gegrilde kipfilet met perzik en frisse salade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
500 g kipfilet
2 t knoflook, (geperst)
peper en zout
50 ml olijfolie
2 perzikken (vers of uit blik)
1 rode ui (in ringen gesneden)
zakje gemengde salade
Dressing:
25 ml olijfolie
2 el dijon mosterd
75 ml azijn
zout en peper
1 hele perzik of twee helften uit blik |
|
bereiding: |
|
|
Leg de kipfilet in een schaal. Voeg knoflook, zout, peper en 50 ml olijfolie en laat een paar uur marineren in de koelkast.
Doe 75 ml olijfolie, mosterd, azijn en een perzik (of twee halve uit blik) in de blender. Op smaak brengen met peper en zout.
Leg de kip met oliemengsel in de hete grillpan of in een ovenschaal onder de grill op de hoogste stand.
Bak de kipfilets 4 minuten aan elke kant.
Bestrijk ondertussen de uiringen en halve perzikken met de dressing en grill of bak ze 2 minuten aan iedere kant mee.
Bestrijk ze nog eens met de dressing en geef ze nog een minuut aan elke kant.
Leeg de gemengde sla op twee bordjes. Snijd de kipfilet in plakken en leg ze op de salade. Leg ui en perzik erbij en giet de dressing uit de pan erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|