laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Verliefde tong filets
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

200-300 g tongfilets
zout en peper
1 ui in ringen
75 ml witte wijn
2 el boter
250 g champignons in plakjes gesneden
1 el bloem
1 eigeel
2 el slagroom
peterselie
1 citroen (in parten gesneden)
  bereiding:
    Bestrooi de tong met zout en peper. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg de uiringen en citroenpartjes erop. Schenk de wijn erover. Laat 15-20 min. bakken in de oven op 200 graden tot de vist gaar is.

Smelt boter in een pan, voeg champignons toe en laat ze bruin worden. Voeg bloem toe. Blijf roeren. Voeg vocht van de vis toe en blijf roeren tot het dikker wordt. In een schaal roer je eigeel en room samen. Voeg wat van de hete saus van de champignons toe. Giet daarna het ei-roommengsel in zijn geheel bij de champignons. Blijf roeren tot het een dikke saus wordt.

Leg de tong op een platte schaal of bord. Giet de saus erover. Garneer met peterselie en citroenpartjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats