Chocoladecake met chocoladeglazuur |
|
ingrediënten: |
|
|
225 g boter
100 g pure chocolade, grof hakken
150 ml water
300 g bloem
2 tl bakpoeder
275 g bruine basterdsuiker
150 ml zure room
2 eieren
Glazuur:
200 g pure chocolade
6 el water
3 tl koffieroomroom
1 el koude boter |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 180 graden
Vet een groot cakeblik (30 cm) in of twee kleine, kan ook een rond bakblik zijn.
Smelt de boter de chocolade en het water in een pan op een laag vuur of in de magnetron. Doe de gezeefde bloem, bakpoeder en de suiker in een kom. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en mix het tot een glad beslag. Roer de zure room erbij en daarna de eieren.
Doe het in het bakblik en bak de cake 40-50 min. op 180 graden.
Laat de cake afkoelen.
Maak het glazuur door de chocolade te smelten met het water. Room toevoegen en van het vuur afhalen. De koude boeter toevoegen. Schenk de glazuur over de cake. Je kunt hem verder versieren zoals je wilt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|