laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladecake met chocoladeglazuur
  ingrediënten:
    225 g boter
100 g pure chocolade, grof hakken
150 ml water
300 g bloem
2 tl bakpoeder
275 g bruine basterdsuiker
150 ml zure room
2 eieren

Glazuur:
200 g pure chocolade
6 el water
3 tl koffieroomroom
1 el koude boter
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 180 graden

Vet een groot cakeblik (30 cm) in of twee kleine, kan ook een rond bakblik zijn.

Smelt de boter de chocolade en het water in een pan op een laag vuur of in de magnetron. Doe de gezeefde bloem, bakpoeder en de suiker in een kom. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en mix het tot een glad beslag. Roer de zure room erbij en daarna de eieren.

Doe het in het bakblik en bak de cake 40-50 min. op 180 graden.

Laat de cake afkoelen.

Maak het glazuur door de chocolade te smelten met het water. Room toevoegen en van het vuur afhalen. De koude boeter toevoegen. Schenk de glazuur over de cake. Je kunt hem verder versieren zoals je wilt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats