|
|
|
Choclava |
|
ingrediënten: |
|
|
250 g walnoten, gehakt
125 g pure chocolade, grof gehakt of chocolade korrels
85 g suiker
1 tl kaneel
150 g boter, gesmolten
125 g filodeeg
100 ml sinaasappelsap
50 g suiker
4 el honing
50 g pure chocolade |
|
bereiding: |
|
|
Roer gehakte walnoten met grof gehakte choclade en 85 g suiker en kaneel.
Vet een lage schaal of bakvorm in. Leg 1/4 van de filovellen in de schaal, Ieder vel ruim bestrijken met de gesmolten boter. Verdeel een derde van de vulling over het filodeeg. Dit nog twee maal herhalen. Dek het af met filodeeg. Schenk de boter die over is erover heen. Snijd de randen bij. Snijd met een scherp mes de rechthoek in ruiten. Bak in de oven op 170 graden voor 45-50 minuten tot het goudbruin is. Laat in de bakvorm iets afkoelen.
Meng in een pan de sinaasappelsap, 50 mg suiker, honing en 100 ml water aan de kook. Laat terwijl je af en toe roert het geheel 20 minuten zachtjes koken. Schenk het mengsel over de choclava in de bakvorm. Smelt de 50 g chocolade en 2 el water. Sprenkel het over de choclava. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|