laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reepjes om te zoenen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
4 mooie bladen ijsbergsla
4 takjes koriander
250 gram basmatirijst
2 eetlepels maiskiemolie
500 gram runderreepjes
chilipoeder
1 1/2 dl runderbouillon van 1 tablet
2 theelepels maizena
2 eetlepels sojasaus zout en peper
  bereiding:
    Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking gaar. Pel en snijd intussen de ui in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en hak hem grof. Was de sla en dep de bladeren droog. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en hak de gelft grof. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui in 5 minuten op half hoog vuur lichtbruin. Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze 1 minuut mee. Schep derunderreepjes erdoor en roerbak alles op hoog vuur tot het vlees bruin is. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Roer de maizena met sojasaus en een beetje water los en bind het kookvocht ermee. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg de gehakte koriander toe. Leg de slabladen op 4 borden en schep het vleesmengsel erin. Bestrooi met korianderblaadjes. Serveer het gerecht met rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats