laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hartjessoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 liter groentenbouillon van 1 tablet
60 gram tarly
1 ui
2 worteltjes
2 stengels bleekselderij
125 gram kleine champignons
125 gram tofu
2 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels tomatenpuree
peper uit de molen
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
2 eetlepels fijn geknipte bieslook
  bereiding:
    Breng de bouillon aan de kook, voeg de tarly toe en kook alles 15 minuten. Pel en snipper intussen de ui. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Trek de harde nerven van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne blokjes. Snijd de tofu in dunne reepjes. Verhit de olie in de koekenpan met dikke bodem en fruit de ui met wortel en bleekselderij 10 minuten op halfhoof vuur. Voeg de champignons toe en fruit ze 2 minuten mee. Voeg de groenten met tofu, ketchup en tomatenpuree toe aan de soep en laat alles op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en roer de kruiden erdoor. Lekker met in hartjes gesneden witte boterhammen bestreken met tapenade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats