laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde Paddestoelen met Ganda ham
  ingrediënten:
   


  • 20 grote paddestoelen
  • 12 dunne plakjes Ganda Ham
  • 1/4 liter rode wijn (Cotes du Rhone)
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snuifje rozemarijn
  • gemalen kaas
  • paneermeel
  • 1/2 citroen
  • 50 g boter
  bereiding:
    Maak de paddestoelen schoon en trek er de steeltjes uit.
Doe de paddestoelhoedjes in een beboterde pot met een weinig water en citroensap.
Kruid met peper en zout en dek af met een stukje boterpapier. Kook ze kort gaar.
Fruit de versnipperde uien in olijfolie.
Pers er de knoflook op, kruid met peper, zout en rozemarijn en doe er de fijngehakte paddestoelsteeltjes bij.
Blus af met de rode wijn en laat zachtjes inkoken.
Snijd de plakjes ham gelijk schoon en hak de restjes in stukjes.
Doe ze bij de afgekoelde en beboterde pot met men champignonpuree en vul er de hoedjes mee op. Bestrooi met gemalen kaas en broodkruim.
Leg op elke paddestoel een klontje boter en gratineer onder de grill van de oven.
Presentatie: leg op een niet te warm, met olijfolie ingewreven bord, 3 sneetjes ham. Deponeer er de 5 gevulde paddestoelen op en versier met kervel en peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats