Zalm met dille en mosterd |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
300 g zalm (moot)
vers gemalen peper, zout
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 kleine ui
1 dl melk (= een half glas)
1 el bloem
2 el milde mosterd
75 ml room
2 el fijngesneden dille
1/4 komkommer zonder schil, in kleine blokjes gesneden
1/2 selderij stengel, in kleine blokjes gesneden |
|
bereiding: |
|
|
leg de zalm op bakfolie en kruid deze met peper en zout
smeer de zalm in met citroen
gril de vis gedurende 15 min
fruit intussen de kleingesneden ui
voeg het bloem toe en laat het 3 min pruttelen. blijf roeren!
voeg de melk en room toe en breng het mengsel al roerende aan de kook
voeg de mosterd toe (laat het mengsel niet meer koken)
roer ten slotte de dille door de saus en breng indien nodig op smaak met peper en zout
meng de gesneden selderij en de komkommer
roer het lekvocht van de gegrilde zalm door de saus
meng de saus door de pasta
leg de zalm op de pasta en garneer met het komkommer/ selderij mengsel
lekker met spaghetti |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|