laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Potje van de herder
  ingrediënten:
    8 sneden mager gezouten spek met zwoerd van 3 mm dikte
8 enkele of 4 dubbele lamskoteletjes
Boter
Varkensreuzel
200 gr Parijse worst
800 gr zuurkool uit het vat, uit blik of vacuum
6 jeneverbessen
1/2 koffielepel kummelzaadjes (komijnzaad)
1 flesje Luxemburgse moeselwijn van 37.5 cl
1 borrelglaasje aquavit of jenever
500 gr kruimige aardappeltjes (bintjes)
Peper van de molen
Eventueel verschillende soorten mosterd
  bereiding:
    Belangrijk: Als u uw romertopf voor het eerst gebruikt, moet u hem vooraf 24 uur in water zetten
De tweede keer volstaat een half uurtje
U moet de romertopf altijd in een koude oven zetten
Braad zowel het spek als het lamsvlees even aan in boter
Strijk de romertopf in met varkensreuzel en bekleed hem daarna met spek
Verwijder het vel van de worst en snijd ze in 8 gelijke plakjes
Verdeel de zuurkool in lagen, waarop u telkens lamsvlees en worst legt
Kruid tussen de verschillende lagen telkens met peper van de molen
Dek het vlees tenslotte toe met een laag zuurkool
Plet de jeneverbessen en strooi ze op de zuurkool
Strooi er ook de halve koffielepel kummel over
Giet er de wijn en het glaasje aquavit of jenever over
Zet het deksel op de romertopf en plaats hem 1 uur in de oven
Schil de aardappelen en kook ze gaar
Verdeel alles mooi over de borden en breng nog even op smaak met peper van de molen
Serveer eventueel met verschillende soorten mosterd (bvb met en zonder pitjes)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats