|
|
|
Lentegroente-schotel uit de römertopf |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:[list]
250 gr. broccoli
200 gr. peultje
200 gr. tomaat, ontvelde
200 gr. spek, mager, gerookt, in dobbelsteentjes
100 gr. grotchampignon
6 stengels bleekselderij
0.5 stuk bloemkool
2 stuks uien
1 stuk paprika, rode
2 el. citroensap
Zout
Peper |
|
bereiding: |
|
|
U kunt er lamskarbonades en komkommersla bij eten. Zonder spekjes of ham is dit een koolhydraatmaaltijd en kunt u deze groenteschotel bij een volkorenpasta, zilvervliesrijst of bruine bonen eten.
In plaats van spekblokjes kunt u ook eenzelfde hoeveelheid hamblokjes nemen. Vooraf: leg een römertopf 20 minuten in koud water en laat hem daarna uitlekken.
Snijd de bleekselderij in stukjes, de bloemkool en broccoli in roosjes, de uien in ringen, de paprika in reepjes en de tomaten in vieren. Meng alle ingrediënten in een kom en schep dit in de römertopf.
Zet de römertopf in een koude oven en voer langzaam de temperatuur op tot circa 200 graden Celsius. Stoof de groenten in 40 minuten gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|