|
|
|
Kip in Romertopf |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kip, in stukken gesneden
1 kg aardappelen
150 gr rauwe hesp
2 uien |
|
bereiding: |
|
|
De Römertopf een uur voor het gebruik in koud water zetten, zodat het poreuze aardewerk vocht kan opzuigen. Vocht dat achteraf bij de bereiding in stoom kan worden omgezet en aldus zal beletten dat het gerecht zou kunnen uitdrogen. De aardappelen gebruiken we als groente.
Kip in sauteervorm versnijden, kruiden met peper en zout en in pot, voorzien vaneen dun laagje olijfolie, schikken.
De mosterd losroeren in witte wijn en samen met de versnipperde ui, knoflook en in julienne gesneden hesp over de kippedelen openspreiden. De aardappelen in centimeter dikke plakken snijden en rond de kip schikken. De pot toedekken en in een warme oven plaatsen.
Na ongeveer anderhalf uur is dit eenpansgerecht klaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|