Casoullet |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
800 gr. lamsvlees om te stoven
100 gr.. spek in plakjes
250 gr. witte bonen
2 uien
4 tomaten
¼ liter bouillon
1 glas droge witte wijn
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
½ theelepel tijm
½ theelepel rozemarijn
boter of margarine
paneermeel
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
De römertopf 10 minuten onder water zetten en uit laten lekken. Snij het vlees in blokjes van 2x2 cm.
Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes. Snij de uien ook in plakjes.
Laat de bonen uitlekken en leg ze als eerste in de Römertopf doe dan het vlees, de tomaten en de uienringen er over heen.
Strooi dan de kruiden er over heen samen met de wijn en de bouillon.
Schuif het geheel in een op 225 graden voorverwarmde oven laat het 60 min. staan. Draai dan de oven terug naar 140 graden en laat het nogmaals een uurtje staan.
Haal de Römertopf uit de oven en bestrooi de cassoulet met paneermeel en doe er hier en daar een klontje boter op.
Laat het nu nogmaals 10 minuten in de oven staan. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|