|
|
|
Ratatouilletaart |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
150 gr. rauwe ham
50 gr. zwarte olijven zonder pit
600 gr. ratatouille (rode en groene paprika, courgette, aubergine, winterwortel)
40 gr. boter
2 eetlepels olijfolie
3 eieren
250 gr. meel
20 gr. bakkersgist*
lauwwarme melk
10 cl. crème fraîche
basilicum
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Maak het deeg voor de taartbodem als volgt:
- Zeef het meel in een kom en maak hierin een kuiltje
- Verkruimel de gist in het kuiltje en voeg een beetje lauwe melk toe
- Laat dit ca. 15 minuten rusten op kamertemperatuur
Smelt de boter in de melk en meng dit met het meel en de gist
- Maak er een deegbal van en laat dit ca. 45 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 200°C
Snij de ham in stukjes en de olijven in kleine plakjes
Verhit de olie en bak de ham en olijven
Voeg vervolgens de ratatouillegroenten toe en roerbak dit ca. 5 minuten
Smeer een taartvorm goed in met olie en bedek de randen met het deeg
Voeg het ratatouillemengsel toe
Klop de eieren en crème fraîche met gedroogde basilicum en een beetje peper en zout schuimig en giet dit gelijkmatig over de taart
Strooi de basilicum erover en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten af. Ter garnering kun je nog wat verse blaadjes basilicum op de taart leggen.
*Verse gist of instantgist?
In plaats van verse gist kan ook instantgist worden gebruikt. 20 gram verse gist komt overeen met 2,5 theelepel (9,5 gram) verse instantgist. Instantgist kan (eenmaal geopend) niet worden bewaard. Meng de instantgist eerst wel goed door het meel voordat de lauwe melk of het water wordt toegevoegd.
Bakkersgist is verkrijgbaar bij de echte bakker en soms ook bij natuurvoedingswinkels. Het is twee weken houdbaar mits het in de koelkast wordt bewaard. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|