Provençaalse stoofschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
750 gr. runderlappen
2 winterwortels
magere spekreepjes
3 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1/2 prei
1 ui
1 sinaasappel
500 cl. rode wijn
olijfolie
takje peterselie
tijm
rozemarijn |
|
bereiding: |
|
|
1 dag eerder:
Maak een marinade van de volgende ingrediënten:
wijn
winterwortel in stukjes
gesnipperde ui
knoflook
laurierblaadjes
tijm
rozemarijn
peterselie
scheutje sinaasappelsap en schil van een halve sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
Snij de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade
De dag zelf:
Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade
Bak in een pan een uitjes glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekjes toe
Voeg het vlees toe en bak het aan
Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken
Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uren stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter)
Voeg de laatste 15 minuten stukjes voorgekookte aardappel in partjes toe
Ook lekker met grof (boeren)brood |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|