laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Franse appeltaart
  ingrediënten:
    250 gr. bladerdeeg (ca. 7 blaadjes)
1 ei (alleen de dooier)
2 eetlepels gesmolten boter
4 à 5 stevige appels
eventueel 1 eetlepel Calvados
  bereiding:
    (Quiche)vorm met boter invetten
Bedek de vorm met de ontdooide blaadjes bladerdeeg
Prik met een vork gaatjes in het deeg, om te voorkomen dat het bol trekt
Klop het eigeel met 1 eetlepel water los en smeer de zijkanten van het deeg hiermee in
Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes neer in rozetjes en bestrooi ze met poedersuiker
Bak de taart in een voorverwarmde over van 220o C in ca. 25 minuten
Serveer de taart bij voorkeur (lauw)warm

Tips:
Flambeer de taart met Calvados (1 eetlepel)
Garneer de taartpunten op het moment van serveren met slagroom
Vervang de poedersuiker door een mengsel van 1 theelepel bruine suiker met een beetje boter en een snufje meel. Bedek de appels hiermee voordat de taart de oven in gaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats