|
|
|
Rozemarijnbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gram bloem
1 zakje instantgist (7 gram)
2,5 deciliter lauw water
0,5 deciliter olijfolie
0,5 theelepel suiker
1,5 theelepel zout
2 tenen knoflook
1 theelepel oregano
2 theelepels rozemarijn |
|
bereiding: |
|
|
Pel en pers de knoflook
Zeef de bloem, de suiker en het zout in een beslagkom
Meng met een houten lepel de knoflook, oregano, rozemarijn en de gist door de bloem
Schenk het lauwwarme water bij de bloem
Meng het deeg met de mixer (of in een keukenmachine) en voeg in twee of drie scheuten de olijfolie toe
Kneed het vervolgens met de hand nog even goed door
Dek de kom af met plastic folie en zet de beslagkom in een bak met heet water
Laat het deeg nu ongeveer 30 minuten rijzen
Vet een bakplaat in met de boter of leg een stuk bakpapier op de bakplaat
Kneed het deeg nogmaals met de hand goed door en maak nu op de bakplaat een rond of langwerpig brood dat overal ongeveer 2 centimeter dik is. Zorg dat het deeg mooi glad is aan de bovenkant
Dek het deeg op de bakplaat af met plastic folie
Laat het deeg nog ongeveer 15 minuten narijzen op de bakplaat
Verwarm de oven tot 180°C
Strooi nu nog wat rozemarijntakjes over het deeg
Plaats de bakplaat in het midden van de oven
Neem na ongeveer 30 minuten het brood uit de oven, als het goudbruin is en hol klinkt
Serveer het brood warm uit de oven
De bereiding duurt in totaal 1,5 à 2 uur
Tips:
Lekker bij een maaltijdsalade of stoofschotel
De rozemarijn kan ook door het deeg gekneed worden
Er zijn talloze variaties mogelijk met dit brood, voeg bijvoorbeeld eens zongedroogde tomaatjes toe aan het deeg |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|