|
|
|
Provencaalse aardappel-wortelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
350 g winterwortel, in stukken
500 g aardappelen, in stukken
1 tl tijmblaadjes
1 l kippebouillon (van tablet)
4 el verse roomkaas
2 el Provençaalse mosterd (Malle)
1 el suiker
peper
enkele druppels chilisaus
2 el fijngesneden bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Wortelen, aardappels, tijm en bouillon aan de kook brengen en 15 - 20 min. zachtjes laten koken. Soep pureren, roomkaas, mosterd, suiker, peper en chilisaus erdoor roeren. Soep goed doorwarmen en voor serveren met bieslook bestrooien.
Serveer met knoflookbrood: sneetjes stokbrood met knoflook
inwrijven en onder grill goudbruin laten worden.
390 kcal p.p. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|