laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met gember-wijnsaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 prei
4 gemberbolletjes
2 eetlepels boter of margarine
2 dl droge rode wijn
1 eetlepel grove mosterd
2 kabeljauwfilets
2 theelepels viskruiden (AH)
zout
peper
  bereiding:
    Prei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukken in smalle lange reepjes snijden. Gemberbolletjes in plakjes snijden, plakjes halveren. In pan boter verhitten. Prei op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
Prei op bord scheppen. Gemberplakjes aan bakvet toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Wijn en mosterd aan gember toevoegen. saus op hoog vuur ca. 3 minuten tot helft laten inkoken.
Kabeljauwfilets bestrooien met kruiden. In saus leggen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes stoven.
Twee borden voorwarmen.
Vis heel voorzichtig keren, preireepjes erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes stoven.
Vis op borden scheppen. saus op smaak brengen met zout en peper en rond vis op borden scheppen.
Serveren met aardappelpuree en peultjes.



265 kcal p.p.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats