|
|
|
Duif met asperges |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 jonge duifjes
200 g kalfsvlees
200 g hesp
20 asperges
20 zilveruitjes
kruidentuiltje (tij, laurier, peterseliestaarten)
suiker
peper, zout
3/4 l braadjus of bruine fond
maiszetmeel |
|
bereiding: |
|
|
Kruid de duifjes met peper en zout. Kleur ze in bruisende boter. Voeg er het kruidentuiltje aan toe en laat zachtjes gaar bakken in de oven op 160 graden. Schil de zilveruitjes en glaceer ze met een weinig suiker in braadjus. Voeg de in blokjes gesneden hesp en het kalfsvlees aan de duif toe en laat het mee garen. Schil de asperges, kook ze met een weinig citroensap en suiker gaar in water.
Haal de gebraden duifjes uit de oven en de braadpan. Ontvet de braadpan en voeg er de geglaceerde uitjes aan toe. Bevochtig met de resterende braadjus of bruine fond en een weinig aspergekooknat. Kook in tot de gewenste dikte of bind met maiszetmeel. Haal het kruidentuiltje eruit. Kruid eventueel bij met peper en zout. Snij de duifjes in 2 stukken en verwijder de overtollige beentjes. Schik de asperges in waaiervorm op een verwarmd bord. Leg de halve duif aan het uiteinde van de asperges. Overgiet met de saus. Serveer met nieuwe aardappeltjes, gekruid met peper en zout en bestrooid met gehakte peterselie. Het is zowel een voorgerecht als een hoofdschotel. Voor een hoofdgerecht worden 2 duifjes per persoon voorzien. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|