laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerd varkenshaasje met gepocheerde peertjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 middelgrote varkenshaasjes
1 wortel
1 selder
2 uien
1 blaadje laurier
1 takje tijm
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
3/4 l rode wijn
1/4 l water
4 soeplepels olie
4 peren
80 g veenbessenmoes of aalbessenconfituur
1 l water
1 citroen
80 g suiker
  bereiding:
    Marineer de varkenshaasjes gedurende 14 uren in een mengsel van fijn versneden ui, wortel en selder met tijm, laurier, kruidnagel, jeneverbes, rode wijn, water en olie. Haal de varkenshaasjes uit de marinade, droog ze af en bak ze kort af in een braadpan. Leg ze in een ovenpan en laat ze gedurende 15 minuten in een oven op 200 graden roze bakken. Pocheer ondertussen de peertjes in een kookvocht bestaande uit 1 l water, 80 g suiker en het sap van één citroen. Kook de veenbessen gaar in een weing perenstroop. Vul de gepocheerde peertjes op met de veenbessenmoes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats