Konijn uit Mol |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 middelgrote konijntjes
4 uien
2 wortelen
150 g boekweitbloem (bindmiddel)
2 takjes wilde tijm
1 laurierblaadje
4 flesjes Postel-bier
1/2 l water
boter
Boekweitpannekoeken:
150 g boekweitbloem
300 g bloem
3 eieren
1 eigeel
1 l melk
10 g zout
100 g boter |
|
bereiding: |
|
|
Snij het konijn in stukken en kleur het vlees in hete boter. Versnipper een ui en stoof hem aan in boter. Snij de wortelen in dobbelsteentjes en bestrooi ze met boekweitbloem. Laat eventjes drogen in een lauwwarme oven. Breng alle gerechten samen in een braadslede. bevochtig met Postel-bier en vul eventueel verder aan met water tot alle ingredienten onder staan. Doe er het kruidentuiltje bij. Breng de ingredienten aan de kook en laat verder zachtjes garen in een oven op 180 graden. Hou het deksel op de braadslede. Kruid met peper en zout. Controleer even of de saus dik genoeg is. Kook ze eventueel in met een sneetje bruin brood. Meng de ingredienten voor de pannekoekjes en bak een stapeltje. Gebruik de boekweitpannekoekjes als begeleiders. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |