laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen van St Anneke
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

6 kg mosselen
1 fles droge witte wijn
takje verse tijm
3 grote uien
1 bussel selder
enkele takjes lavas
100 g kervel
50 g peterselie
bieslook
peper, zout
  bereiding:
    Een absolute aanrader van Bert De Bruyne, eigenaar van het restaurant De Gouden Ecu en de nestor van de Antwerpse streekgastronomie.

Neem een diepe kookpot met een stevige bodem. Smelt een klontje boter en stoof de in ringen gesneden uien en de fijngesneden selderstengel. Hou het seldergroen apart. Stoof uien en selder zachtjes zonder dat ze bruin worden. Doe er dan tijm bij. Giet vervolgens wat wijn in de pot, doe er de mosselen bij en giet er nog wat wijn over. Vul aan met mosselen tot de pot vol is en de fles leeg.
Kook de mosselen en schuld ze regelmatig op. Snipper ondertussen het seldergroen, de lavas en de bieslook fijn. Als de mosselen gekookt zijn, giet je het mosselvocht voorzichtig over in een kleinere pan. Bind het vocht met een roux van boter en bloem en breng zachtjes aan de kook. Strooi er de fijngesnipperde groenten overheen. Roer nog even, maar laat niet meer inkoken. Verdeel de mosselen over de borden en giet er de saus over. Dien onmiddellijk op. Serveer met brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats