laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roggebrood
  ingrediënten:
    450 gram Volroggemeel 547 of 500 gram Boerenrogge 929
150 gram Speltbloem of 100 gram Speltbloem
12 gram droge gist
10 gram suiker ( basterd donkere)
15 gram appelstroop
8 gram zout
150 ml. yoghurt
150 ml. melk
  bereiding:
    Kneding:
Meng yorhurt,melk met appelstroop
Alle ingredienten samen 10 minuten kneden

Voorrijs:
minimaal 60 minuten hoe langer hoe beter
onder een droge doek

Verwerking:
Het deeg even plat duwen en opbollen
de deegbol 10 minuten laten rusten
vervolgens het deeg langwerpig maken en in de ingevette broodvorm brengen

Narijs:
minimaal 60 minuten laten rijzen onder een droge doek

Bakken:
40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170°C
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats