laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kreeft met zuiderse kruidenpesto
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 levende kreeften van 800 g
5 liter court-bouillon
4 grote vastkokende aardappelen

voor de pesto:
200 gr verse groene kruiden (wilde peterselie,basili-cum, dragon, dille)
200 g pijnboompitten
3 dl olijfolie (extra vergine)
1 teentje knoflook
10O gr gemalen parmezaan
zwartepeper uit de molen en zeezout
  bereiding:
    De kruidenpesto: Bak de pijnboompitten goudbruin in olijfolie. Maal ze fijn in de keukenrobot. Voeg er het uitgeperst lookteentje aan toe en de fijngehakte verse kruiden: maal alles fijn.Giet er onder voordurend roeren beetje bij beetje de olijfolie bij. Meng er de kaas onder en maal verder tot een fijne massa.Breng opsmaak met peper en zeezout. Bewaar in de koelkast.
Snijd de aardappelen in balkvorm en maak er aan de bovenkant een gatin met eenappelboor.Bedek de aardappel met grof zeezout en stoom deze'creatieve aardappel' gaar in de stoomoven of in een stoompan/mandje.
Breng de court-bouillon aan de kook, ontdoe de kreeften van het elastiek aan de poten,dompel ze in de bouillon en laat gedurende 6 minuten zachtjes doorkoken.Haal de kreeften uit de bouillon,snij ze doormidden,ontdoe ze van het darmkanaal en de maagzak en bedek ze met kruidenpesto.
Gratineer kort onder de grill.

Een topwijn die de chef graag schenkt bij zijn gerecht is de Piemontese Gavi di Gavi.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats