|
|
Zeef de bloem, het meel, het bakpoeder en het zout boven een kom. Klop het ei met de garde los en enigszins schuimig op. Klop het water (of de melk) door het ei. Meng het eimengsel door de bloem. Schep eerst 1 eetlepel gesmolten boter bij het beslag, goed mengen en mix er daarna de rest van de boter door.
Laat een kleine koekenpan warm worden. Vet de bodem en wand van de koekenpan in met olie. Schenk zoveel beslag in de pan dat de bodem van de pan geheel bedekt is. Laat het beslag even in de pan rond gaan en bak het pannenkoekje aan de bovenzijde droog en aan de onderzijde goudgeel van kleur.
Leg het pannenkoekje met de gebakken zijde naar beneden op het bord en leg hier een stuk vetvrij papier op. Bak zoveel pannenkoekjes als er beslag is en leg er steeds een stuk vetvrij papier tussen, zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Houd de pannenkoekjes warm op een voorverwarmd bord. |