|
|
|
Flensjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 20-25 dunne kleine flensjes:
100 g bloem
3 eieren
2 g zout
0,5 l melk
60 g boter
suiker of poedersuiker. |
|
bereiding: |
|
|
De bloem met 2 eieren en zout tot een glad beslag roeren. Het deeg met het derde ei en de melk al roerende verdunnen. Een klein stukje boter in de flensjespan (een kleine koekenpan) heet laten worden. Zoveel beslag erin gieten dat de bodem juist is bedekt en het bij het ingieten al droog is.
Het flensje aan beide kanten vlug lichtbruin bakken. Als flensjes langzaam worden gebakken, worden ze droog.
Wordt gesmolten boter door het beslag gemengd, dan de flensjes zonder boter bakken.
De flensjes opstapelen op een warme schotel met een omgekeerd schoteltje erop en de schotel onder het bakken bijvoorbeeld op warm water warm houden.
Of de flensjes, met suiker bestrooid, oprollen en poedersuiker erover strooien.
Flamberen
Verwarm de likeur (Grand Marnier, Cointreau of Mandarine Napoléon) in een steelpan. De likeur moet warm zijn om te kunnen flamberen, maar hij mag in geen geval koken. Anders verdampt de alcohol en wordt het onmogelijk om te flamberen. Giet de likeur over de pannenkoeken, flambeer weg van de dampkap en dien onmiddellijk op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|