|
|
1. Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
2. Sjalotjes pellen en snipperen.
3. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
4. Limoenen halveren.
5. 1 limoenhelft apart houden, de rest uitpersen.
6 In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetl. limoensap door elkaar roeren.
7. Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
8. Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
9. In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetl. limoensap tot gladde crème pureren.
10. Tot gebruik in koelkast bewaren.
11. Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
12. Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
13. Witlofblaadjes uit de marinade nemen en op plaate serveerschaal rangschikken.
14. Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes. |