Zalmrolletjes in limoenricotta |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 16 personen:
1 limoen
250 gr. ricotta kaas
zout en versgemalen peper
200 gr. gerookte zalmfilet
2 takjes verse basilicum |
|
bereiding: |
|
|
1. Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen.
2. Limoen uitpersen.
3. Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
4. Op werkvlak stuk huishoudfolie uitspreiden en de plakjes zalm erop leggen.( probeer zoveel mogelijk een rechthoek van 20 x 16 cm. )
5. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta.
6. Afdekken met blaadjes basilicum.
7. Met behulp van de folie zalm vanaf de lange zijde oprollen.
8. Zalmrol in folie wikkelen en ca. 1 uur in de diepvries laten opstijven.
9. Folie verwijderen en rol met een scherp mes in plakjes snijden van ca. 1 cm. dik. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|