Championhoedjes gevuld met chorizo |
|
ingrediënten: |
|
|
20 kastanjechampignons
¼ rode paprika
50 gram chorizo (stukje)
¼ zakje verse peterselie
1 theelepel bouillonpoeder
½ eetlepel (olijf)olie
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels medium dry sherry
lage ovenvaste schaal met een inhoud van ca. 1 liter |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C (gasoven stand 4).
Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
Was de paprika en maak hem schoon.
Hak de champignonsteeltjes, de paprika en de chorizo fijn in een hakmolen. Knip de peterselie fijn.
Los in een kommetje de bouillonpoeder op in 3 eetlepels heet water.
Verhit de olie in een koekenpan. Laat de chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Laat de champignonsteeltjes en de paprika ca. 3 minuten meebakken, en laat het vocht iets verdampen.
Schep de peterselie erdoor.
Vul de champignonhoedjes met het chorizomengsel.
Druk het voorzichtig aan en zet de champignonhoedjes naast elkaar in de ovenschaal.
Strooi het paneermeel erover.
Schenk de bouillon en de sherry ertussen.
Laat de champignonhoedjes in het midden van de oven in ca. 15 à 20 minuten bruin en gaar.
Serveer de champignonhoedjes warm of lauwwarm. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|