|
|
|
Witte kool ovenschotel met gehakt |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
750 gram aardappelen
1 kilo witte kool
500 gram gehakt
1 prei
1 ui
2 tomaten
1 teentje knoflook
150 gram geraspte kaas
zout, peper, nootmuskaat en kerrie
1 deciliter melk
olie |
|
bereiding: |
|
|
Maak de kool schoon en snij hem in reepjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de ui schoon en snijd hem in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Pel de knoflook en pers hem uit. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin de kool, prei, ui, knoflook, peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak hierin het gehakt rul en voeg wat peper en zout toe. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en nootmuskaat door. Schep de helft van het gehakt in de ovenschaal, dan al de kool, dan de andere helft van het gehakt en als laatste de aardappelpuree. Verdeel de tomaatplakjes over de aardappelpuree. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|