laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Andijviestampot met roomkaas
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 1/2 kilo kruimige aardappelen
1 struik andijvie
200 gram spekreepjes
80 gram roomkaas met kruiden
klontje boter
  bereiding:
    Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water in ca. 18 minuten gaar. Snijd ondertussen de andijvie zeer fijn en was deze grondig. U kunt de struik andijvie eventueel ook vervangen door ca. 600 gram panklare andijvie. Bak de spekjes uit in de bakboter.
Giet de gare aardappelen af, voeg een klontje boter toe, de roomkaas met kruiden en de uitgebakken spekjes. Stamp dit samen met de andijvie tot een smeuïge stamppot met behulp van een stamper. Gebruik liever geen staafmixer want daarmee maakt u er pap van.


Tip
U kunt de andijvie in dit recept ook vervangen door bijvoorbeeld spinazie, rucola of veldsla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats