laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladebananen uit de oven
  ingrediënten:
   

    bananen (1 per eter)
    chocola in blokjes (van een reep dus, melk of puur)
    aluminiumfolie
  bereiding:
    Bereiding:
Leg de banaan met de holle kant naar boven voor je. Haal het bovenste
reepje van de schil los, maar laat 'm aan het einde van de banaan wel
vastzitten. Snij met een scherp mesje wat plakjes banaan los, om de 1 1/2 a 2 centimeter ongeveer. Vis de plakjes uit het bananenschuitje. Vul de ontstane gaten op met blokjes chocola. Leg de reep schil terug op de
banaan, en wikkel de banaan vervolgens in aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de bananen (met de opening naar boven liefst) op het ovenrooster, en
verwarm ze ongeveer 15 minuten, totdat de bananen warm zijn, en de chocola zacht. Geef elke eter zijn eigen banaan om uit te lepelen. Voor diegenen die dit nog niet zwaar genoeg vinden: geef er slagroom bij...

Tips:
In de magnetron is het nog makkelijker. Ik ben even vergeten hoe lang, maar ik dacht dat anderhalve minuut al aardig in de buurt kwam. En als dat niet genoeg is dan even langer proberen. Als ze aan de buitenkant zwart zijn dan is het goed.
Ik maak er een snee in de lengterichting in, en daar stop ik stukjes
chocola in. Magnetron niet te hoog zetten, anders blijft de banaan van
binnen hard. Ik doe dit altijd uit de losse pols, dus cijfers heb ik hier
niet bij de hand.

Scheutje extra Pisang Ambon of andere bananenlikeur erover is ook erg
lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats