|
|
|
Aardappelwaaiertjes |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gram kleine, vastkokende aardappelen, geschild
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zout
Extra nodig:
cocktailprikkers |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe de boter en de olijfolie in een ovenschaal, laat in de oven de boter smelten. Snijd de aardappelen met een scherp mesje tot driekwart in. Druk ze voorzichtig uit tot waaiertjes, steek de 'blaadjes' vast met een cocktailprikker. Breng in een ruime pan water aan de kook met het zout.
Leg de aardappelwaaiertjes erin, laat ze twee minuten koken vanaf het moment dat het water weer borrelt. Neem de waaiertjes met een schuimspaan uit het water, laat ze uitdampen.
Leg de aardappelwaaiertjes in de ovenschaal, keer ze na 15 minuten.
Laat de aardappelwaaiertjes in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
Tip: steek in iedere aardappel een of twee (verse) laurierblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|